2008-10-08

Vad (v)et Ohly om väljarkåren? Sahlin (s)mider smarta planer utan kommunist i sin skuggregering.

Kommunisten Lars Ohly, som leder vänsterpartiet är äntligen avhängd av socialdemokraterna!

Men Ohly måtte inte veta något om den svenska väljarkåren! Han tror att den moderatledda alliansen jublar åt att han och vänsterpartiet blivit utesluten av sossarnas nya ledare Mona Sahlin, som valde miljöpartiet som regeringspartner inför valet 2010.

Men hur många kommunister finns det i väljarkåren i Sverige? Tja, kolla valsifforna dom senaste valen, kolla opinionssiffrorna. Jag har träffat ett antal i Stockholms-trakten, det har jag. Dom flesta av dom kom som flyktingar från -70-talets mörka tid i Chile och tyckte Dagens Nyheter var en riktigt mörkblå högertidning... Det finns kanske några gamla kommunister i Norrbotten också, sådana som trodde stenhårt på att Sovjetunionen var människans bästa samhälle. Jojo!

Visst blir det lite jobbigare för moderaternas Reinfeldt att hitta slagpåsar nu av typen "Väljarna ska vara medvetna om att en röst på socialdemokraterna är en röst på kommunismen." För miljöpartiet ligger den här alliansregeringen ganska nära i många frågor. Och Sahlin har ju inte precis själv fastnat i ett socialistiskt fack i sitt parti.

Så Sahlin får ju sägas vara smart! Och snäll mot landet som äntligen utesluter en kommunistisk minister. För ni kommer ju ihåg att Ohly är uttalad kommunist! Nu kommer valet 2010 att bli riktigt spännande.