2008-10-17

HSB Mona Sahlin gjorde först en Persson, se'n en pudel. Ohly myser.

Tja, jag hade ju inte mer än kommenterat sossarnas avhakning av kommunisten Lars Ohly, förrän Mona Sahlin fick ta tillbaka strategin hon tänkt ut på damrummet med Maria Wetterstrand:

s + mp = sant! och formeln lyder nu s + mp (+ v) = sant september 2010!
eller
2M -LO (sorry)=sant! och den nya formeln 2M+LO = sant, som vanligt!

För Mona hade visst glömt prata med partiet om dom borde dumpa kommunisten! Det är väl ändå en äkta Persson-akt?!? Det kommer säkert mer så'nt. Då brukade Göran Persson kallas HSB=HanSomBestämmer. Så nu borde Mona få epitetet HSB=HonSomBestämmer.

Fast lite synd är det om Mona. För när Persson gjorde så där stup i kvarten, alltmer pompöst självsäkert, framför allt när han körde över alternativt ignorerade dom kvinnliga ministrarna, så var inte medierna så hånfulla mot den sosseledaren, som mot den här sossepartiledaren, som inte ens är statsminister.

Skadskjuten redan 2008 är väl inte så lyckat för den nya sosseledaren som vill bli statsminister? Men det där var nog det ärligaste vi får se från Mona före valet 2010. Ärlig om vad hon tycker och tror om att vänsterpartiet vid en av årorna i hennes båt. För det är ju mycket i den borgerliga alliansens politik som faller både Mona och mp på läppen (läpparna?), men definitivt inte Ohly.

Så det var en begriplig gärning av Mona-Maria, men obegriplig blunder sett från vänsterblockets horisont. Alltmedan den borgerliga alliansen verkar mer målmedveten och sammansvetsad än någonsin med en mycket stabil finansiell grund att stå på. Det blir svettigt, Mona.

What next?